Brielse Nachtwacht onthuld
4 december 2015Gratis bezichtiging Brielse Nachtwacht vrijdag 4 december
Onthulling Brielse Nachtwacht vandaag.

Paul en Elles uit Brielle schonken deze verhulling.Gratis bezichtiging schuttersstuk voor iedereen vrijdag 4 december tussen 19 en 21 uur.


Mis het niet! Zaterdag 12 september:
Open Monumentendag, ook in Brielle

Op de website van de Stichting Open Monumentendag is te lezen dat deze stichting in 1986 is opgericht: “… in een tijd dat in Nederland ingrijpende wijzigingen in de monumentenzorg op stapel stonden. Met de nieuwe Monumentenwet 1988 zou de Nederlandse monumentenzorg verregaand worden gedecentraliseerd, waarbij taken van de rijksoverheid werden overgeheveld naar gemeenten. Monumenten en monumentenzorg kwamen daardoor dichter bij burgers te staan, maar hoe dicht stonden burgers eigenlijk bij hun monumenten? En was er wel voldoende draagvlak onder de bevolking om monumenten te willen behouden? Lees meer...


Museum krijgt portret Tromp

Kijk hier voor de items die RTVRijnmond op 24 juni jl. maakte over deze bijzondere bruikleen.


Restauratie schuttersstuk vordert

Kijk hier voor het item dat RTVRijnmond op 31 maart jl. over de vorderingen van de restauratie maakte.


1 april kijkdag restauratie schuttersstuk

Op woensdag 1 april is er een kijkdag voor het publiek bij de restauratie van het schuttersstuk “De officieren van het oranje vendel”, in 1660 geschilderd door Maarten van der Fuijck.

De restauratie vindt deze maanden op locatie plaats; in de raadzaal van het Brielse stadhuis. Door zijn enorme afmeting, het doek is 5,5 meter lang en 2,5 meter hoog, kan het schilderij het stadhuis niet verlaten.

De restauratie wordt uitgevoerd door Josien van der Werf van restauratieatelier Oude Delft en financieel mogelijk gemaakt door giften aan Historische Vereniging de Brielse Maasmond, onder meer door de familie Fens uit Zwartewaal.Uitzending over Brielle bij RTL4

15 februari jl. zond RTL4 een uitzending van het TV-programma Nederland heeft het uit, waarin Brielle en het museum een rol speelden.

Kijk hier voor deze uitzending.Schutterstuk in Rijnmondnieuws

Donderdag 12 februari zond Rijnmondnieuws een item uit over de restauratie van het schuttersstuk van Maarten van der Fuijck: "Waar staat de schilder op de Brielse Nachtwacht?"

Klik hier om het item te bekijken.

  Brielle heeft het ook!
3 februari 2015Op 3 februari zijn er in Brielle opnames gemaakt voor het nieuwe RTL4 programma “Nederland heeft het”.

De uitzending is op zondag 15 februari om 14:00 uur (herhaling op 21 februari).

Er zijn opnames gemaakt in het museum, de binnenstad en de vesting.
Het verhaal over het erfgoed van Brielle wordt aangevuld met opnames van de Hoofdwacht en sportcentrum Marjolein van Unen.  Restauratie schutterstuk gestart
15 januari 2015

Bekijk hier de reportage van RTV Rijnmond.


Restauratie

14 januari 2015

Maarten van der FuijckMorgen begint de restauratie van
zijn schuttersstuk uit 1660.