Kerstboom
8 december 2014

De Kerstboom in Brielle staat. De kerstballen worden morgen opgehangen.

Literaire avond
28 oktober 2014

Steek en degen
Op zaterdag 20 september jl. werden de steek en degen van voormalig burgemeester Egter van Wissekerke door burgemeester Van Viegen in ontvangst genomen en in de vitrine geplaatst.

De heer Jurri Jurriaanse, kleinzoon van burgemeester Egter Van Wissekerke, bekijkt met burgemeester Van Viegen en wethouder Schoon het boek “Brielle verwondert”.

Actie Televizierlezers

Korting op bezoek museum!

Op vertoon van de speciale 'Cultuur proeven'-pagina uit uw Televizier van week 37 ontvangt u korting op uw bezoek aan Historisch Museum Den Briel:
● 25% korting voor volwassenen op de entreeprijs museum
● 50% korting voor jongeren t/m 17 jaar op de entreeprijs museum
● een gratis historische VVV stadswandeling door Brielle (1 exemplaar per bon)
● 25 % korting op een lunch bij Brasserie Hotel De Nymph in Brielle

Open Monumentendag
Zaterdag 13 september

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 13 september aanstaande is het museum geopend van 10-17 uur en gratis toegankelijk.

De landelijke Open Monumentendag zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 13 september en heeft als thema  “Op reis”.

Tijdens Open Monumentendag zijn in Brielle en Zwartewaal elf monumentale panden van 11.00 tot 16.00 uur (gratis) te bezoeken. De deelnemende panden zijn tijdens Open Monumentendag te herkennen aan de geel-blauwe Open Monumentendag vlag en aan een oldtimer, geparkeerd bij de ingang.

Om 13.30 uur verzorgt de Gidsengroep een gratis stadswandeling, de wandeling start vanaf het Wilhelminabeeld op de Markt.

In gebruikname digitale tour Brielle

11 juli 2014

Op vrijdag 11 juli nam wethouder Dick Verbeek de digitale tour museum en stad Brielle officieel  in gebruik.

De tour gaat langs 22 plaatsen in de vesting en op de wallen en langs 22 objecten in het Historisch Museum Den Briel. De toerist kan de informatie met zijn smartphone of tablet in het Nederlands of Engels bij de website van het museum ophalen via QR codes die beschikbaar zijn op de 22 locaties in de stad en de 22 locaties in het museum.
De tour zal in 2015 worden uitgebreid.

De tour werd in opdracht van de gemeente Brielle gerealiseerd door KijkenLuister.nl en vormt het laatste onderdeel van de herinrichting van het Brielse museum tot
De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel.

Speech door wethouder Dick Verbeek

In de stad

Scannen van QRcode

Opening tentoonstelling Vicarieën Roest van Limburg
27 juni 2014

Op vrijdag 27 juni jl. opende wethouder Dick Verbeek de tentoonstelling Stichting Vicarieën Roest van Limburg en Brielle in het museum.

Het thema Vicarieën Roest van Limburg zal tot medio 2015 deel uitmaken van de Brielse schatkamer, waarin de (omgevings)geschiedenis van Brielle wordt gepresenteerd.

Mevrouw Van Walraven overhandigt namens Emilie Roest van Limburg aan wethouder Dick Verbeek de jongste aanwinst voor de museumcollectie.

De heer en mevrouw Van Walraven en
wethouder Verbeek.

Drukbezochte opening van De Vicarieën Roest
van Limburg en Brielle.

Opening tentoonstelling Portretten
24 juni 2014

Op 24 juni jl. werd de tentoonstelling PORTRETTEN in de bibliotheek Brielle geopend.
De opening werd verricht door wethouder Dick Verbeek, in aanwezigheid van wethouder
Wilbert Bourgonjen. De tentoonstelling duurt nog t/m 30 juli 2014.

De portretten zijn gemaakt door leerlingen van de groepen 6 van het primair onderwijs van de
gemeente Brielle tijdens de zogenoemde Portrettenles van het museum.

Stap eens in een schilderij!

Succesvolle activiteit tijdens het museumweekend
2014, klik hier voor een impressie.

Dinsdag 1 april 2014 is het museum geopend
van 10-16 uur en gratis toegankelijk voor iedereen!
Bezoek tijdens de 1 april-vieringen ook
het Kruithuis en de oudheidkamer.

Nationaal Museumweekend op 5 en 6 april
.
Gratis toegang en bijzondere activiteiten.

Première nieuwe Portrettenles
6 februari 2014

Bezoek zolderverdieping genodigden

Op donderdag 6 februari vond voor het eerst de nieuwe Portrettenles van Historisch Museum Den Briel plaats, met groep 5/6 van CBS Het Geuzenschip. Deze nieuwe museumles is ontwikkeld door Geke Buist, medewerker educatie en publieksbegeleiding van het Historisch Museum Den Briel, en financieel mogelijk gemaakt door een donatie van de Stichting Het Merula Weeshuis.
Het educatieve programma, dat aansluit op kerndoel 56 van het primair onderwijs, kan de komende drie jaar gratis worden aangeboden aan de groepen zes van het primair onderwijs in Brielle, Zwartewaal en Vierpolders.

Portretschilderen atelier Dada

Een onderdeel van de museumles is een zelfportret tekenen onder leiding van Elma van ’t Hof in atelier Dada. De portretten worden in juni tentoongesteld in de bibliotheek aan de Rozemarijnstraat in Brielle.

Wethouders Schipper en Verbeek voor schilderij Merula

Het schilderij De Dood van Angelus Merula, dat het museum onlangs in langdurig bruikleen verkreeg van de Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed, maakt deel uit van de Portrettenles.

Verlengd t/m zondag 4 januari 2014:
Tentoonstelling “200 Jaar Koninkrijk op Voorne en Putten”