Al bijna 10.000 bezoekers dit jaar
(13 december 2013)
Het museum is nog maar een paar honderd bezoekers verwijderd van de 10.000 in 2013.

Bezoek nog dit jaar het museum en wordt misschien wel de 10.000e bezoeker!

NIEUW november 2013
De Brielse stadsartillerie tot de Vrede van Munster in 1648,
geschreven door Roel Slachmuylders.

Nu te koop voor slechts € 12,50

Heringericht museum Brielle door Koningin geopend, 31 maart 2012

Hare Majesteit de Koningin verrichtte  - ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan – de officiële opening van het heringerichte
museum onder de naam De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel.

De Koningin arriveerde op 31 maart  2012 rond  14.45 uur op de Markt bij het stadhuis in Brielle.

De Koningin werd daar ontvangen door onder andere de commissaris van de Koningin en het college om een rondleiding te krijgen door het heringerichte museum. Na het bezoek aan het museum wandelde de Koningin via het Wellerondom naar de Sint Catharijnekerk, waar de officiële openingsbijeenkomst plaats vond.

Tijdens de openingsbijeenkomst gaf prof. dr. H. Pleij een lezing onder de titel: Brielle als Keerpunt  en vonden optredens plaats door Camerata Trajectina.

Toespraken werden gegeven door de burgemeester van Brielle, G.W.M. van Viegen en door wethouder drs. D.A. Verbeek.

Tevens overhandigde deze wethouder aan
Hare Majesteit de Koningin van het eerste exemplaar van het jubileumboek Honderd jaar verzamelen. Historisch Museum Den Briel.1912-2012, geschreven door drs. M.H. Holtrop.

De gemeente Brielle kreeg tijdens de opening en naderhand veel positieve reacties over de organisatie en het programma van de opening van het museum.

De positieve manier waarop de middenstand in Brielle inspeelde op het bezoek van de Koningin, het maartse zonnetje en de aanwezigheid van veel enthousiaste inwoners en bezoekers maakten de dag compleet!

Brielle achter de voordeur

2 juni 2012

Op zaterdag 02 juni 2012 heeft de tweede editie van Brielle achter de Voordeur plaatsgevonden. Op 31 locaties in het historisch centrum van Brielle waren er op de meest onverwachte plekken bijzondere voorstellingen te zien en beleven.

Klik hier om een impressie van de dag te bekijken.