Lezing Anne Doedens 16 april

Boekhandel Hoofdstuk Eén organiseert in samenwerking met Historisch Museum Den Briel op maandagavond 16 april een lezing door Anne Doedens die docent Nieuwe Geschiedenis was bij hoger onderwijsinstellingen in Amsterdam.
Anne Doedens heeft samen met Jan Houter het boek "De Watergeuzen, een vergeten geschiedenis, 1568-1575 “ gepubliceerd.

Het boek gaat over de watergeuzen. De vrijbuiters, avonturiers en piraten uit de begintijd van onze nationale onafhankelijkheidsstrijd. Zij, die vanaf de eerste jaren van de Tachtigjarige oorlog in dienst van Willem van Oranje opereerden. De Watergeuzen gaat ook over hun operatieterrein, de zee, en vooral: het gebied dat we nu de Wadden noemen. Doedens en Houter deden onderzoek in archieven in binnen- en buitenland. Ze kwamen veel ongebruikt archiefmateriaal tegen.

Aansluitend aan de lezing kunt u het boek kopen en laten signeren en het museum bezoeken, dat speciaal voor de gasten van de lezing open zal zijn.

Datum: Maandag 16 april 2018
            Inloop vanaf 19.30 uur,
            aanvang lezing 20.00 uur
Locatie: raadzaal stadhuis/museum, Mark1 1,                   Brielle
Entree: € 5,- (incl. koffie/thee, hapje, drankje)
Kaartverkoop: Boekhandel Hoofdstuk Eén Brielle                      en ’s avonds aan de zaal.

Stenen Baak weer open voor publiek

Vuurtoren De Stenen Baak is weer geopend.
In de maand april op zaterdag en zondag van
11-16 uur, vanaf de maand mei van dinsdag t/m zondag van 11-16 uur.
De openstelling wordt mogelijk gemaakt door vrijwillig baakwachters. De toegang is gratis.

Programma Museumweekend 2018

Het museum biedt verschillende activiteiten tijdens het museumweekend 2018, dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 14 en zondag 15 april.
Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 14 april

> 11.00-12.00 uur

Lezing door fysisch antropoloog Barbara Veselka (Stichting LAB):

Fysische antropologie: het ontrafelen van de geheimen in het menselijk skelet.
Over determinaties van ziektes aan de hand van skeletten.

De lezing vindt plaats in de Raadzaal.
Deelname is kostenloos, aanmelden kan via info@historischmuseumdenbriel.nl

Zondag 15 april
> 13.30-14.15 uur (bij veel animo eventueel een tweede rondleiding om 15.00 uur)

Rondleiding depot door Jeanette de Lange.

Deelname is kostenloos, aanmelden kan via info@historischmuseumdenbriel.nl

> Doorlopend
Bezoek nieuwe tentoonstelling ‘Het Brielse Kloosterleven Opgegraven’, voor alle bezoekers gratis informatieblad.

Het hele weekend is het museum gratis toegankelijk.