Animatiefilm rol Den Briel in oorlog
September 2017

Kijk hier voor een animatiefilm over de rol van Den Briel in de Tachtigjarige Oorlog.

Museum genoemd op site Telegraaf
31 augustus 2017

Op de site van dagblad De Telegraaf wordt Historisch Museum Den Briel genoemd in verband met het boekje over het Wilhelmus, dat in de winkel verkrijgbaar is.
Lees hier verder...

Museumdirecteur Den Briel op de catwalk
26 augustus 2017

Marijke Holtrop nam tijdens Bruisend Brielle met vele andere hoeders van het Brielse culturele erfgoed deel aan de modeshow van de Brielse kledingwinkels.

De modeshow vond plaats vóór het Historisch Museum Den Briel op de Markt in Brielle.

Bruisend Brielle 2017
Augustus 2017

Streekarchief Voorne-Putten en Historisch Museum Den Briel zijn samen te vinden in een kraam op de Markt tijdens Bruisend Brielle, zaterdag 26 augustus 2017.

Museumbeleidsplan 2017-2023 vastgesteld
Augustus 2017

Lees het museumbeleidsplan hier.

De financiële dekking voor de inzet van en gastconservator en projectmedewerker is verleend t/m 2018.

Over de periode 2019-2023 wordt op een later tijdstip een besluit genomen.

Opening tentoonstellingen Gorinchem
en Brielle
Juni 2017

Afgelopen zaterdag 24 juni opende Gregor Rensen, burgemeester van Brielle, in Gorinchem de tentoonstelling 150 Jaar heiligverklaring Martelaren van Gorcum.

Daarna opende Govert Velthuijzen, burgemeester van Gorinchem, de tentoonstelling in Brielle na een overdenking van pastoor dr. Jack Glas.

Foto's: Johannes van Camp/Studio Ziezo